טמוסיינט נ' המוסד לביטוח לאומי / חיפה ע"י הלשכה המשפטית

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
1431-12-08
6.5.2010
בפני :
מהא סמיר-עמאר

- נגד -
:
בלומה טל טמוסיינט
:
המוסד לביטוח לאומי
החלטה,החלטה

החלטה

נציג ציבור שזומן לדיון של היום לא הופיע. אי לכך ובהסכמת הצדדים, אנו מורים על קיום הדיון בהרכב מותב חסר.

ניתנה והודעה היום כ"ב אייר תש"ע, 06/05/2010 במעמד הנוכחים.

מהא סמיר-עמאר, שופטת

החלטה

1.זוהי תביעה להכיר בתסמונת התעלה הקרפלית, CTS ממנה סובלת התובעת בשתי ידיה כ"מחלת מקצוע", על פי פריט 26 ו/או פריט 14 לחלק א' לתוספת השנייה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), התשי"ד – 1954 (להלן: "התקנות"), ולחילופין כי הליקויים האמורים נגרמו לה על דרך המיקרוטראומה.

2.לאחר שמיעת עדות התובעת הודיעה ב"כ הנתבע על הסכמתה למינוי מומחה רפואי מטעם ביה"ד, הסכמה זו משמעה הסכמה לקיומה של תשתית עובדתית מספקת למינוי מומחה רפואי גם בעילת המיקרו טראומה.

3.העובדות הצריכות לענייננו הן כדלקמן:

א.התובעת ילידת 1971.

 ב.בשנים 1992 ועד 1996 עבדה התובעת אצל פודולר דן בפנסיון הכלבים הנמצא במושב עין איילה, עבדה 8 שעות ביום, מתוכם 4 שעות עסקה בניקיון כללי, ו-4 שעות בסירוק כלבים.

לגבי סירוק הכלבים, אין חולק שמתקיימת תשתית ראייתית עובדתית בעילת המיקרו טראומה עקב הפעולה החוזרת ונשנית של סירוק הכלבים הכרוכה בהפעלת מאמץ פיזי ולחץ על שורשי כפות הידיים בשתי הידיים, בין היתר עקב התנגדות בעל החיים לפעולה.

ג.החל מ-1/04 החלה התובעת לעסוק כעצמאית בתור ספרית כלבים ניידת, בעבודתה זו עבדה כ-10 שעות ביום, והשתמשה במכונת גילוח רוטטת ששוקלת בין 800 ל- 1.200 ק"ג, כאשר 70% מהזמן היא מבצעת את התספורת של בעלי החיים עם מכונת הגילוח והשאר עם המספריים.

התובעת גם עוסקת בהברשת שערות בעלי החיים.

ד.בין השנים 96 ועד שנת 2004, לא עסקה התובעת בעבודה הכרוכה בהפעלת לחץ או מאמץ על שורשי כפות הידיים.

ה.בתחילת 2004 התלוננה התובעת על נימולים קלים בידיים, מתלוננת על הירדמות בשתי כפות הידיים.

התובעת ביצעה בהמשך בדיקת EMG והונפקה לה תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה מיום 7/8/08.

ו.התובעת עבדה שני ניתוחים בכפות ידיה, האחרון מיום 30/11/09 בבית חולים אסותא, ועדיין מתלוננת על חוסר תחושה ביד שמאל.

 

4.מטעמי נוחות להלן נביא נוסחו של פריט 26 לתוספת השנייה לתקנות הנ"ל שקובע:

טור 3

טור 2

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>